Lessen overzicht

Vrije keus thema

Kies uw eigen datum en tijd.  Neem een foto of voorwerp(en) mee naar keuze. Kies zelf uw ondergrond met verfsoort, en neem dat dan ook mee.  Zo kunt u hier onder professionele begeleiding uw meesterwerk schilderen.
Een portret, model, tekst of bijvoorbeeld marmer leren schilderen ? Ook dat kan in overleg en wanneer u wilt.
Meer verdieping van 1 onderwerp of materiaal ? We kunnen meerdere keren achter elkaar één onderwerp behandelen, oefenen en uitwerken.
1 lest kost 25,- Een 10-strippenkaart 200,-

potloodstudie stilleven Claire Poutsma

Buiten schilderen
Als het weer het toelaat, kunnen we in de omgeving van Ommen een bos-, weide-, water- of stadslandschap schilderen, of buiten lekker aan het haventje schilderen. Gewoon in overleg, dus waar en wanneer het u uitkomt. U krijgt een materialenlijst toegestuurd.

bosrand Claire Poutsma

Stilleven

Gelet wordt op onder andere compositie, kleurgebruik, vormencombinatie, Hoe kun je een groep voorwerpen spannend maken om naar te kijken, of hoe schilder je eigenlijk een lap stof ?

compositieoefening stilleven Claire Poutsma beperkt kleurenpalet

Model of portretschilderen

Een model wordt ingehuurd voor meerkosten à € 30,- Hoe meer cursisten hieraan meedoen, hoe goedkoper het dus wordt. Te duur ? Er kan eventueel ook gewerkt worden met een grote spiegel, of we gaan om de beurt elkaar naschilderen. Als je zelf een model mee wilt nemen is dat ook prima.

2 modellen olieverf op papier Claire Poutsma

Schilderen vanaf een foto ? Natuurlijk kan dat ook.

portret olieverf op papier Claire Poutsma

Werken met kleur

Wat zijn complementaire- en contrastkleuren, hoe versterken ze elkaar en hoe kun je het toepassen in je werk? Wat zijn warme en koude kleuren en hoe werk je ermee ?

kleurenstudie sponsjes

Compositie

Wat maakt een werk interessant om naar te kijken en hoe versterkt de compositie jouw schilderij ? Wat is een driehoeks compositie of een symmetrische ?  Bij deze les ontdek je vele mogelijkheden. We werken met houtskool, dus materiaalkosten zijn minimaal.

modellen houtskool Claire Poutsma

Materialenkennis

Met welk materiaal  schilder ik het prettigst en op welke ondergrond kan je dan het beste werken ? In deze les wordt veel vertelt, meer dan genoeg om lekker verder thuis uit te proberen en mee te kunnen experimenteren. Voor deze les krijg je voor extra kosten à 10,- hier materialen.