Nieuws

SCHILDERLES VANAF APRIL 2021

wachtende mensen
snelle schetsen wachtende mensen

Hoera! Vanaf april ga ik weer schilderles geven.
In Vroomshoop elke woensdagmiddag  van 13.30 tot 16.00 uur. ( D’Oale Skoele, Julianastraat 23, 7681 AD Vroomshoop)
En bij mij thuis, elke donderdag van 13.30 tot 16.00 uur  (Wolfskuil 16, 7731 AR  Ommen)
Per les betaalt u 25,- Een 10-strippenkaart kost 220,-
Neem gerust contact op om u aan te melden of voor meer informatie.

OPEN ATELIER 

open ateliers OmmenIn het weekeind van 25 en 26 juli staat mijn atelier voor u open. Samen met Azat Mlikov, Danielle Tesselaar, Jeroen Bijl en Tom Lucassen, presenteren we ons werk bij ons eigen huis en kunt u kijken hoe onze werkplek eruit ziet.  Ook geven wij allemaal schilderles, misschien een leuk moment om te kijken of u bij één van ons een creatieve les wil komen volgen ? Tot ziens !

NIEUWE BLOG HET BUURTBOS

Mensen die me wat beter kennen weten het al; Ik schilder vooral landschappen. Daardoor zit ik veel in de natuur en zie het de laatste jaren drastisch veranderen. Echt niet door de droogte, maar vooral door houtkap. Er verdwijnt heel veel in deze omgeving. Er wordt vertelt dat het voor verbetering van natuur is, maar het tegendeel is waar. Stuifzandgebied en bioverbrandingsovens komen er voor in de plaats. De meeste mensen vertrouwen op de ‘logica’ van SBB en Natuurmonumenten, maar ze strijken momenteel alleen subsidies op, verzwijgen en verdraaien waarheden en hebben ook geen herplantingsplicht meer. Je hoeft maar iets verder te zoeken dan op hun eigen sites en je vind enorm veel tegenstrijdige berichten.  Daar moet iets aan gedaan worden! Om mensen wakker te schudden wil ik stichting Het Buurtbos oprichten. Ik hoop daarmee stukjes grond aan te kunnen kopen om er bos of bv. permacultuur van te kunnen maken en mensen te laten zien dat behoud van natuur ook anders en beter kan. Goedkoop, duurzaam, productief of bijvoorbeeld creatief. Als u ook een stuk grond wil beheren om er uw ideeën uit te kunnen voeren, neem gerust contact op. Als u wilt doneren ben ik u zeer dankbaar! Op deze blog kunt u meer informatie vinden.

stichting Het Buurtbos
Stichting Het Buurtbos

BUITEN SCHILDERLES OP (AF-)STAND

Lekker buiten schilderen in de Wolfskuil. Tussen de bomen en de voorjaarsbloemen is je onderwerp naar keuze groot. Heerlijk om er even tussenuit te gaan in deze Corona-tijd. Maar waar mag dat nog en kan dat nu ? Nou hier; Bij de Wolfskuil 16 van Ommen is voldoende ruimte om een mooi rustig plekje te vinden en na te schilderen. Dat alles heerlijk genietend in de zon op gepaste afstand van uw medeschilders. Bij deze les start Claire met een korte introductie, waarbij je buiten een lekker kopje koffie krijgt. Dan lopen we direct vanuit haar achtertuin het bos in; op zoek naar jou mooiste plekje. Met een lange stok in haar handen geeft Claire aanwijzingen, en door wat harder te praten geeft ze prima tips. Zo lijkt ze erg streng, maar dat valt gelukkig reuze mee. Ze geeft vaker buiten schilderles, ook op andere locaties. Die plek kan dan ook vooraf bepaald en gekozen worden door de cursist.

ClairePoutsma-BuitenSchilderles
Claire Poutsma in haar tuin aan de bosrand

Voor de 2,5 uur durende schilderles betaal je 20,- We starten op donderdagochtend 30 april om 10 uur. Alleen bij regen gaat de les niet door, dus als het wat kouder is doe je gewoon een dikke trui aan. Och ja…. Mocht je griepverschijnselen hebben, ben je helaas niet welkom. Maar als je mensen wil aansteken met de schilderskoorts vind Claire dat prima. Als je durft en besluit mee te schilderen; Meld je even voordat je komt via clairepoutsma@planet.nl of 0529-467761 of neem contact op voor vragen. Meer informatie kun je vinden op www.clairepoutsma.nl

Kwetsbaar gebied Wolfskuil, Langs de regge olieverf op doek

SCHILDERLESSEN STARTEN WEER IN OMMEN EN VROOMSHOOP
Vanaf juni 2020 zijn  er weer schilderlessen in Vroomshoop in D’Oale Skoele.  (Julianastraat 23) en bij mij thuis. (Wolfskuil16, Ommen)

1 les kost €25,-. Een 10 strippenkaart kost €200,- (4 maanden geldig) Elke les duurt 2,5 uur en start op woensdag om 14.00 uur.
In Ommen bij -mij thuis- start de les om 10.00 uur op woensdag en vrijdagochtend. Materiaal moet u zelf meenemen of hier bestellen.
Meer info kunt u vinden op de lessen -pagina, of neem contact op.

U kunt je een foto meenemen met een afbeelding naar eigen keuze. Die kunt u dan hier onder goede begeleiding schilderen op ondergrond en met materiaal naar keuze. Dit alles in een heerlijke ambiance en met een lekker kopje koffie.

Ik les op de klassieke manier. Dan leer je hoe je een portret kan opzetten of vertel ik je bijvoorbeeld alles over kleur en compositie.

2020 SCHILDERLES & OVERNACHTEN

Kom gerust 1 of meerdere schilderlessen volgen. U krijgt  deskundige begeleiding bij de les naar keuze en u kunt er eventueel bij blijven overnachten. Meerdere overnachtingen zijn ook mogelijk (met of zonder les) Meer dan één les volgen? Koop een 10-strippenkaart voor €200,- ! Alles exclusief materiaalkosten. (zie lessen)

Claire Poutsma in haar atelier

 

OUD NIEUWS …maar toch leuk

filmpje over EXPOSITIE JUMPING-DRIEHOEK CSI door Vechtdalleeft.nl

Bij een paardenconcours heb ik samen met andere kunstenaars geëxposeerd in de Jumpingdriehoek Stegeren.
Ik gaf er schilderdemonstraties en portretteerde in houtskool, allemaal  in de Vechtdalstal. Ik ben er geïnterviewd door Riekje Veurink. Na ongeveer 3 minuten ben ik aan het woord;

15 t/m 20 JULI 2019  KUNSTWEEK HARDENBERG
Vanaf maandag 15 juli t/m zaterdag 20 juli 2019 ga ik mensen portretteren in het centrum van Hardenberg. Samen met andere kunstenaars zit ik daar dan van 13 tot 17 uur te werken. Als je ook graag geportretteerd wilt worden in houtskool voor maar 10,- ; Kom dan gezellig langs ! Meer informatie is te vinden op www.hardenberg-beeldenstad.nl

houtskoolstudie

2 JUNI 2019  MINI MONTMARTRE IN CENTRUM  OMMEN

Zondag 2 juni 2019 heb ik mensen geportretteerd met houtskool, in het centrum van Ommen. Samen met andere kunstenaars zat ik daar van 13 tot 17 uur te werken. Als je ook graag geportretteerd wilt worden in houtskool voor maar 10,- ; kun je nog steeds een afspraak maken ! (Met verf is wat duurder)

EXPOSITIE MEI-JUNI 2018

In de maanden mei en juni exposeerde ik mijn werk in Theater De Carrousel van Ommen. Adres Van Reeuwijkstraat 5,  7731 EH Ommen,  Tel. 06 83 09 97 55. Van maandag t/m zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur. eventuele overige openingstijden en meer informatie kunt u vinden op de site van Theater Carroucel Ommen 

CULTUURWEEK OMMEN 2 JUNI 2018

Zaterdag 2 juni geef ik een (demonstratie-) workshop: Buiten schilderen.
Start 13.30 uur bij het Tinnen Museum van Ommen. Helemaal gratis ! Als je het leuk vind mee te doen, meld je dan eerst even bij me aan voor een materialenlijstje.

EXPOSITIE BRUGSTRAAT OMMEN 2017

Oktober 2017 expositie in de kledingzaak Bij Lima op de Brugstraat 9 Ommen.
Er is ook een interview gemaakt over verschillende kunstenaars, na bijna 6 minuten kom ik in beeld.

ATELIERROUTE OMMEN 2017 VOORBIJ
Elk jaar is er hier in het laatste weekend van augustus een atelierroute. Zo ook op  26 en 27 augustus 2017.  Afke van Halen exposeerde hier haar houtkunst, en ik mijn schilderijen. Er is zelfs een korte documentaire gemaakt, kijk maar eens hier 
De burgemeester wordt geïnterviewd, en mijn werk is goed op de achtergrond te zien.  (molen en pijnbomen) Ook heb ik onderstaand werk verkocht aan mensen uit Den Bosch.